Mobile

Pokemon GO zaradio preko milijardu dolara ove godine

Uprkos turbulencijama koje je Pokemon GO imao nakon izlaska, igra je ovih godina i dalje izuzetno popularna, i pogotovu u ovoj, 2020. godini.

Iako je pandemija korona virusa, sa brojnim merama uvođenja zabrane kretanja, otežala lov na džepna čudovišta, Pokemon GO je ove godine ostvario zaradu od čak milijardu dolara.

Logično, milijardu dolara zarade je došlo u 10 meseci 2020. godine, a jaka zarada će verovatno ostati tokom novembra i decembra. Samim tim, Pokemong GO je već postavio rekord po zaradi od igrača, a on će biti  dodatno povećan do kraja godine.

Sensor Tower otkriva da je ukupna zarada igre od izlaska 2016. godine, sada premašila 4,2 milijarde dolara.

Veliki značaj u rekordnoj zaradi za ovu godinu, ima prilagođavanje igre uslovima pandemije. Developer Niatic je ubrzo po proglašenju pandemije uveo dodatke koji su omogućili igranje od kuće.

Pokemon GO ostaje i dalje popularna igra, i razlog je zašto sve veći broj studija širom sveta pokušava da se probije sa svojim AR igrama, kao što je nadolazeći Witcher naslov.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top