PlayStation 5

Efekat korona virusa – Playstation 5 dostupan samo onlajn

Dolazak nove generacije Playstation konzole razlikovaće se od prethodne po mnogo stvari, pa čak i u vidu samog izlaska na tržište.

Pandemija korona virusa je imala ogroman uticaj na gejming industriju ove godine, i na neki način je omogućila da digitalna prodaja igara i dobara još više nadjača “fizičku”. Korona virus će uticati i na samo lansiranje Playstation 5 konzole, jer zbog aktuelne situacije ona neće biti dostupna na policama u prodavnicama.

Sony je zvanično objavio da nijedna Playstation 5 konzola neće biti dostupna u prodavnicama u Sjedinjenim Državama i Evropi kada se pojavi naredne nedelje(i 19. novembra). Interes japanske kompanije je sačuvati zdravlje kupaca i zaposlenih širom sveta, zbog čega je rešeno da se Playstation 5 konzole prodaju samo online. Konzole planirane za prvi dan prodaje u Japanu su već rasprodate, tako da će nedostatak konzola biti prisutan još duže vreme, barem dok Sony ne ispuni zahteve visoke potražnje.

Biće veoma zanimljivo videti kako će se onda odigrati čuvena godišnja rasprodaja zvana “Black Friday”, zbog koje se u Sjedinjenim Državama često viđao stampedo kupaca u prodavnicama. Jedino je sigurno da to neće uticati na prodaju Playstation 5 konzole, koja usput neće imati podršku za 1440p monitore.

Vrlo je verovatno da će planirani kontigent konzola veoma brzo biti rasprodat putem onlajn prodavnica, slično kao što su se rasprodale već prvog dana početka prednarudžbe.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top