Gadgets

Fortnite se verovatno uskoro vraća na iOS, ali ne, Apple nije popustio

Spor između kompanija Apple i Epic Games oko pravila i kršenja istih na iOS sistemu je još uvek daleko od završenog, ali i pored toga Fortnite će verovatno naći način da dođe do igrača na “jabučastim” uređajima.

Apple nije popustio u svojim striktnim, i pomalo monopolističkim pravilima, već će u povratku ovog Battle Royale naslova ulogu imati kompanija Nvidia sa svojim cloud-streaming servisom – GeForce Now. Ovaj servis omogućava igranje igara bez potrebe za moćnim hardverom i to na mobilnim platformama putem specijalnog klijenta.

Nvidia trenutno ima planove da GeForce Now servis na iOS dovede u narednim mesecima, a Fortnite će svakako biti jedna od igara u ponudi. Na ovaj način, ovaj inače zabranjeni proizvod na iOS-u biće dostupan za igranje, a sam Apple neće dobijati procenat od kupovina obavljenih u igri.

Pošto Nvidia nije pružila nikakve zvanične detalje, još uvek nije poznato kako će GF Now biti dostupan. Microsoft takođe radi na planovima da svoju platformu xCloud i Game Pass dovede na iOS, što Apple neće dozvoliti kroz aplikaciju na App Store, već je zaobilaznica pronađena u vidu upotrebe Safari pretraživača. Videćemo da li će Nvidia, ići istim stopama, kao i da li će to nakon nekoliko dugih meseci vratiti Fortnite igračima na iOS-u

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top