PC

Ukraden 1 terabajt poverljivih informacija kompaniji Capcom, hakeri traže otkup

Japanski developer Capcom je pretrpeo težak sajber-napad u kojem je grupa hakera kroz ransomware došla do terabajta privatnih podataka.

Grupa hakera je koristila Rangar Locker ransomware kako bi došla do poverljivih podataka kompanije Capcom, preuzeti sa servera smeštenih u kancelarijama u Japanu, Kanadi i Sjedinjenim Državama.

Poverljivi podaci uključuju lične informacije klijenata i zaposlenih, informacije o formiranim ugovorima, finansijske informacije. Među ovim informacijama nisu spomenuti lični podaci kupaca, što je generalno dobra vest.

Finansijske informacije detaljno otkrivaju prodaju Capcomovih igara, dodatnog sadržaja, poreza na prihod i sličnih informacija. Među 1TB podataka se verovatno nalaze i neke informacije o nadolazećim igrama, ali grupa hakera nije otkrila sve detalje. Ona za sada traži novac od Capcoma u zamenu za poverljive podatke, pod pretnjom da će ih prodati na aukciji ili pustiti u javnost ako uslovi ne budu ispunjeni. Tražena suma novca trenutno nije poznata.

Zanimljivo, ovo nije prvi put da u mesec dana čujemo o ransomware napadima na kompanije u industriji video igara. Nedavno smo pisali o dva slučaja u kojima su developeri odbili da plate, ili im nije ni bilo ponuđeno. Prvi slučaj je kompanija Crytek, čiji su privatni podaci otkrili planove o budućim igrama, a u drugom je Ubisoftu ukradeno 560GB podataka iz Watch Dogs Legion.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top