PC

U zmajevom gnezdu – Microsoft sada kupuje razvojne studije u Japanu

Američka kompanija Microsoft izgleda planira da svoje prisustvo pojača na izuzetno teškom tržištu, onom na kojem dominira Sony sa Playstation 5 konzolom.

Prisustvo kompanije Microsoft i brenda Xbox je Japana bilo izuzetno slabo prošlih godina, sa praktično smešnim brojem prodatih Xbox One konzola. Međutim situacija se polako okreće na bolje. Nova serija Xbox konzola je još pre izlaska izuzetno popularna u Japanu, jer su svi uređaji rasprodati tokom prednaružbe, kao i oni planirani za početak prodaje.

Microsoft izgleda koristi taj zalet popularnosti kako bi privojio neke japanske developere. Ako je verovati objavi na sajtu Bloomberg, nekoliko različitih studija u Japanu je dobilo ponudu od kompanije Microsoft vezano za potencijalnu kupovinu.

Nije navedeno o kojim je developerima tačno reč, kao i da li su ponude prihvaćene ili odbijene, što znači da je neki od studija možda i prihvatio ponudu da se pridruži Xbox Game Studios grupi. Svi razgovori do sada su bili privatni a zvanični planovi bi uskoro mogli biti objavljeni. Neće čuditi ni situacija da je prisvojen veći broj developera, pošto Microsoft svakako ima sredstava i volje za kupovinom. Kompanija iz Redmonda je Xbox Game Studios grupi ove godine za 7,5 milijardi dolara priključila kompaniju Bethesda, kao i sve njene franšize.

Xbox Game Pass je još jedan faktor zbog kojeg Microsoft na Sonijevoj teritoriji juri nove studije. Značajan broj igrača iz ove azijske zemlje je pretplaćen na verziji servisa za konzole i PC, a veće prisustvo brenda Xbox u Japanu će svakako pomoći na popularnosti.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top