PlayStation 5

Playstation 5 konzola je u jednom trenutku trebalo da bude još veća

Nema sumnje da je PS5 jedna od najvećih konzola koje smo mogli da držimo u rukama. Čak ni stari vuk, originalni Xbox ne može da priđe širini od preko 38 centimetara a ni njegov potomak koji danas beleži svoj debitantski nastup.

Juđin Morisava, seniorski umetnički direktor koji je dizajnirao novu PS5 konzolu je u intervjuu rekao da je odlučeno da konzola ima ove dimenzije kako bi omogućila lakši protok vazduha, i kako ne bi bilo potrebe da se ugrađuje veliki broj ventilatori koji bi ometali igrače dok se zabavljaju.

Juđin priznaje da je originalan dizajn konzole, kada je krenuo da je crta, imao još veće dimenzije, iako nije znao koji je plan enžinjera. Hvala dragim inžinjerima koji su odmah poslali dizajnera nazad da smanji veličinu konzole, jer je i po njihovim standardima aparat bio prevelik.

Ko zna šta bi dobili kao finalni proizvod pošto dizajner priznaje da je bio zadovoljan sa prvim nacrtom i razmerama. Sa druge strane, verovatno ni jednom lopovu ne bi palo na pamet da ukrade konzolu koja može da se upotrebi protiv njega kao odbrambeno oružje.

Umetnik još otkriva da što se tiče estetike, dizajn za PS5 kreirao tako što ga je inpirisalo pet dimenzija. Na pitanje da li veruje da su reakcije na PS5 podeljene on je odgovorio da je upravo to i očekivao jer ljudi uglavnom reaguju na nove stvari sa čuđenjem. Tek kasnije kada malo prođe vremena ili se zagledate počinjete da primećujete poznate šablone.

Skelet konzole se od samog početka vrteo oko kvadrata i krugova a kompanija je od početka pazila na odnos razmera kako bi korisnicima konzola prijala za oko.

Ne znam za vas, ali mene sada jako interesuje kako je izgledao originalni dizajn koji su inžinjeri vratili nazad i da li je imao pregradu za “zaječarca” kao što to ima pravi Xbox Series X frižider.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top