PC

Marvel’s Avengers izgubio gotovo 96% igrača na PC-u

Nepovoljnoj situaciji za Marvel’s Avengers nema kraja. Developeri još uvek ne donose novi sadržaj i ispravke za problematične elemente, zbog čega se napuštanje igre od strane fanova nastavlja.

Uvid u broj igrača na konzolama nije dostupan, ali je zato na PC-u, tačnije Steam platformi, već 96% igrača napustilo igru u odnosu na izlazak pre par meseci. Broj igrača u tekućem mesecu se u proseku kreće između 700-800, sa nešto većim brojem tokom vikenda, ali se i tada jedva nađe preko 1100 igrača istovremeno. Ovo je još manji broj igrača u odnosu na period pre mesec dana.

Odlazak igrača iz ove AAA igre samo otežava stvari onima koji su ostali, pošto čekanje na partnera za neki mod igranja ume da potraje i po nekoliko desetina minuta, a kako razvojni studio ne reaguje i ostatak će polako napustiti igru.

Igre sa Marvelovim superherojima i te kako imaju smisla, pošto je baza fanova ogromna, zbog čega je Square Enix sa svojim studijima žestoko omanuo kad ne uspeva da zadrži igrače ni dva meseca nakon izlaska. Neuspeh sa Marvel’s Avengers je kompaniji prouzrokovao gubitak od 48 miliona dolara.

Ovo će biti za nauk ostalim developerima da ne mešaju mnogo agresivnih mikrotransakcija i elementa ekskluzivnosti ako žele da zadrže igrače. Šteta što Square Enix imao prilike da uči na tuđim greškama, pošto je očigledno žmurio kada se praktično isto izdešavalo sa igrom Anthem.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top