PlayStation 5

PS5 i Xbox Series X konzole se na eBay-u preprodaju za čak 5000 dolara

Nova generacija Xbox i Playstation konzola zvanično je stigla u prodaju u većini zemalja, a fanovi imaju dosta problema u pokušaju da dođu do svog next-gen ljubimca zbog opšte-prisutne nestašice.

I pored toga što su proizvodni kapaciteti duplirani, svaka konzola čim se nađe na polici biva praktično istovremeno prodata, a neka predviđanja navode da će Sony i Microsoft tržište zadovoljiti tek tokom 2021. godine.

Ova situacija, sa brojnim fanovima koji uporno pokušavaju da dođu do svog primerka, omogućila je da biznis preprodaje konzola na sajtu eBay procveta. Takozvani scalperi, osobe koje kupuju gomilu robe samo sa ciljem preprodaje, na eBay-u prodaju PLaystation 5 konzole, kao i Xbox Series X po nenormalno visokim cenama, i to za 10-15 puta više od 500$ koliko je predefinisano od strane kreatora.

U periodu nastanka ove vesti(petak ujutro, 13. novembar), pretraga za Playstation na eBayu dala je čak 8,700 rezultata a startna cena je 800 dolara. Cena Playstation 5 konzole ovde dostiže enormne vrednosti, cena od 5000 dolara za nju je prisutna kod velikog broja prodavaca, a prisutan je i solidan broj onih koji konzolu prodaju za više od 10.000 dolara. Neverovatno!
Situacija sa Xbox Series X je slična, 5-8.000 dolara za samo jednu konzolu.

Preprodavci će zadovoljno trljati ruke, ali ostaje da se vidi samo da li je neko spreman da izdvoji nekoliko hiljada dolara samo kako bi kupio novu konzolu što pre.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top