PlayStation 5

Sony navodno kupuje Bluepoint Games, studio zaslužan za Demon’s Souls Remake

Uspešan izlazak Demon’s Souls Remake na Playstation 5 konzoli bi uskoro mogao biti uveličan kupovinom developera Bluepoint Games od strane kompanije Sony.

Sudeći po objavi na forumu ResetERA, Sony i Bluepoint su trenutno u procesu finalizacije dogovora o kupovini, što znači da bi smo uskoro mogli čuti i zvaničnu objavu. Kako navodi izvor blizak kompaniji, Demon’s Souls Remake je bio prelomna tačka dogovora i pozitivne reakcije na igru su dodatno doprinele odluci o kupovini.

Napominjemo da se radi o glasinama i da ovu informaciju treba uzeti sa rezervom.

Na ovaj način, Sony konačno daje odgovor zakletom rivalu, kompaniji Microsoft, koja se u proteklom periodu pošteno nakupovala developera, a najveći “ulov” je definitivno kompanija Bethesda sa ZeniMax-om.

Ovo zapravo i ne dolazi kao veliko iznenađenje, već je više normalan sled događaja. Sony i Bluepoint Games sarađuju već dugi niz godina, pošto je ovaj studio za Playstation izradio Shadow of the Colossus Remake, a zaslužan je i za brojne HD remastere igara iz Uncharted, God of War i MGS franšiza.

Igrači na Playstation platformama će od ove saradnje imati samo benefita, pogotovu ako žele rimejk neke igre iz PS1 ere igara, kao što je recimo Metal Gear Solid.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top