PC

Bivši vođa Battlefield studija prikazao najnoviju igru na kojoj radi

Fanovima Battlefield serijala je Patrik Soderlund verovatno dobro poznata ličnost. On je bio direktor studija DICE, zaduženog za izradu Battlefield igara.

Soderlund je rešio da 2018. napusti DICE i Electronic Arts kako bi se u industriji igara oprobao sa svojim novim studijom zvanim Embark. Izgleda da mu ne ide loše, pošto studio već radi na dva naslova, i oba pripadaju žanru pucačina.

U nedavnoj objavi koju je vođa studija Embark dao za Medium, otkriveno je par snimaka iz prve igre koja je najviše uznapredovala u razvoju. Reč je o pucačini iz trećeg lica, na elementima naučne fantastike. Karakteri dosta podsećaju na one iz Star Wars, kao i sama peščana okruženja prikazana u tvitu ispod.

O ovom projektu smo čuli početkom 2019. godine, kada je Soderlund otkrio impresivnu grafičku tehnologiju koja donosi fotorealizam. Tada je ujedno otkriveno par detalja o ovom sci-fi projektu, kao i da je tada studio Embark već imao preko 50 zaposlenih, dok sada broji preko 200, a testiranje igre je prebačeno na ljude izvan studija.

Što se tiče drugog projekta, na njemu je razvoj tek nedavno otpočeo. To će biti timska PvP pucačina iz prvog lica. Ono što će krasiti oba naslova je proceduralna generacija sadržaja, destrukcija bazirana na fizici i niz novih tehnologija na koje je stavljen akcenat u Soderlundovom studiju.

Iako nije zvanično navedeno, pretpostavićemo da se radi o igri koju će pokretati Unreal 5 endžin, nivo detalja je na izuzetno visokom nivou, a najviše do izražaja dolaze senke koje dolaze zbog eksplozija sa ray-tracing elementima.

Sa druge strane biće zanimljivo videti kako će novi Battlefield naslov, planiran za narednu godinu, izgledati i da li će bez Soderlunda uspeti da izbegnu greške načinjene sa Battlefield V, koje su dovele do samog gašenja podrške.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top