PlayStation 5

PS5 kontroler putem LED osvetljenja obaveštava igrače o stanju Džil u Resident Evil 3

DualSense kontroler dolazi sa brojnim unapređenjima i dodacima u odnosu na Dualshock 4, baš kao i sama Playstation 5 konzola.

Ovoga puta se kontroler pretvorio u pravi medijum koji upotpunjuje imerziju u samu igru kroz haptičku podršku i adaptivne tastere, a ujedno neke informacije iz igre može pokazati i vizuelno. Zahvaljujući višebojnom LED osvetljenju koje se kreće po ivicama, igrači u Resident Evil 3 Remake imaju uvid u stanje zdravlja protagonistkinje Džil Valentajn.

Boja na kontroleru se kreće od zelene, koja označava okej stanje, pa sve do crvene koja prikazuje kritično stanje karaktera. Osvetljenje kontrolera postaje “krvavo”, što je prilično dobra indikacija igračima, jer je Capcom sa Resident Evil 3 ima pristup minimalističkom prikazu informacija, tako da HUD praktično ne postoji.

Dualshock 4 imao sličnu funkciju sa svojim LED svetlom, ali ono zbog dizajna nije davalo baš najjasniji prikaz igračima, dok osvetljenje kod belog DualSense kontrolera jasno dolazi do izražaja.

Playstation 5 konzola je već dostupna u Sjedinjenim Državama i Japanu, dok ćemo mi u Evropi morati da sačekamo 19. novembar.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top