PC

Crusader Kings 3 kupilo preko milion ljudi, Paradox beleži rast profita za 102%

Pandemija je ograničila ljudima kretanje i mnogo ljudi se odlučuje da slobodno vreme provede u četri zida sa svojom omiljenom igrom. Ako meni ne verujete onda pogledajte samo izveštaje developera za prošlih šest meseci ove godine. Paradox Interactive je danas objavio svoju verziju finansijskog izveštaja za ovu godinu, a izgleda da će ovo biti dobra godina za švedski studio.

U poslednjem kvartalu prihodi kompanije su porasli za 75% dok je operativni profit skočio sa $10.8 miliona na $21.8 miliona, što je rast za 102%. Za ovaj napredak su zaslužni najverovatnije naslovi poput Cities:Skylines, Crusader Kings III, Europa Universalis IV, Hearts of Iron IV i Stellaris. Paradox je mudro našao žanr i ciljno tržište za njihov stil igara tako da marljivo rade na održavanju zajednice koja je zainteresovana za njihove igre.

Tokom čitave godine Paradox je beležio profit a ako je njihova računica tačna, ove godine su zaradili čistih $70 milona. Generalni direktor studia je izjavio da su se u trećem kvartalu fokusirali na izbacivanje Crusader Kings III naslova, a da preko 19,000 recenzija na Steamu i preko milion prodatih primeraka stvara jasnu sliku. Developeri su zaista napravili kvalitetnu igru.

On je napomenuo i da je tim morao da otkaže rad na nenajavljenom projektu ali i da je Paradox ove godine kupi dva manja studia Playrion Game Studio, koji uglavnom radi na mobilnim naslovima, i Iceflake Studio, kreatore igre Surviving the Aftermath.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top