Vesti

Prvog dana prodato oko 1,4 miliona Xbox Series konzola, za 40% više u odnosu na prošlu generaciju

Microsoft se ubrzo nakon dolaska nove generacije Xbox konzola 10. novembra pohvalio da je ovo najveće lansiranje konzola u istoriji brenda, ali zbog poštovanja svoje politike nije otkrio broj prodatih konzola prvog dana.

Ako je verovati glasinama, prodaja je bila i te kako dobra za Xbox, pošto je navodno prodato 40% više Xbox Series X/S konzola u odnosu na Xbox One 2013. godine. U prva 24 časa je prodato 1,4 miliona uređaja, što nije nimalo naivan broj, pogotovu kada se radi o Microsoftu.

Pošto su u pitanju nezvanične brojke, ovo treba uzeti sa rezervom, ali je dolazak Xbox Series konzola svakako veliki uspeh, što pokazuje i velika nestašica konzola na tržištu. Do ovih konzola je jako teško doći pošto su sve rasprodate, a Microsoft je upozorio da bi se nestašica mogla nastaviti sve do aprila naredne godine. Sa druge strane, kada se Xbox One pojavio, bila je dostupna gomila uređaja koju niko nije želeo da kupi.

Vrlo je verovatno da je Playstation 5 na izlasku prodat u nekoliko miliona primeraka, ali Microsoftu to nije važno, pošto je ovo lansiranje konzola konačno izveo kako treba, sa hardverom koji će stvarno zainteresovati igrače, pogotovu ove sa manjim kućnim budžetom koje interesuje slabiji Xbox Series S.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top