PlayStation 4

Vlasnici Playstation 5 konzola nesvesno igraju PS4 verzije igara

Sa dolaskom nove generacije konzola, developeri nisu tek izjedna odbacili odlazeću generaciju, već će ona nastaviti da dobija igre barem u naredne tri godine, a igrači ujedno mogu kupiti igru za PS4 i besplatno nadograditi na PS5 verziju.

Međutim, to kupcima Playstation 5 konzole izaziva problem u kvalitetu grafike tokom igranja. Zahvaljujući čudnom bagu na konzoli, Playstation 5 pokreće PS4 verzije igara koje igrači poseduju. To znači da će određeni naslovi biti pokrenuti u nižoj rezoluciji i sa nižim kvalitetom grafike pošto ta verzija nije namenjena PS5 hardveru.

Igrači su ovo praktično slučajno spazili kada su videli da je kvalitet drastično manji od onog viđenog na internetu, a dodatni problem je što PS5 ne poseduje indikator verzije koja je pokrenuta. Ovaj problem je primećen kod AAA međugeneracijskih igara, kao što je Assassin’s Creed Valhalla, Black Ops Cold War i Watch Dogs Legion.

Igrači koji primete problem mogu ovo promeniti u opcijama igre i odabirom Playstation 5 verzije, mada je čudno što korisnički interfejt sam ne prepoznaje i pokrene odgovarajuću verziju.

Playstation 5 kod nas stiže 19. novembra, a ako ste već kupili, ili planirate da kupite ovaj uređaj, ovo je dobro znati kako se ne bi razočarali u startu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top