PC

AMD prikazao impresivni ray-tracing na RDNA 2 grafičkim kartama

FOTO: AMD

AMD polako ali sigurno donosi valjanu konkurenciju Nvidia RTX 3000 seriji grafičkih kartica, kojoj preti sa visokim performansama i pristupačnijim cenama.

AMD serija RX 6000 čipova dolazi sa RDNA 2 arhitekturom, istom onom koja krasi čipove next-gen konzola, a sada imamo prilike da na delu vidimo moć novih grafičkih kartica.

Objavljen je grafički demo nazvan Hangar 21, koji prikazuje performanse RX 6800 grafičke sa fokusom na osvetljenje i što bolji prikaz refleksija i okruženja sa famoznom ray-tracing tehnoogijom. Demo koristi DIrectX 12 Ultimate, FIdelityFX alatke za implementaciju ambijentalne okluzije i drugih detalja vezanih za kretanje svetlosti.

Ovaj demo je kreiran specijalno u svrhu prikazivanja impresivne grafike, i moramo priznati da služi svrsi, pošto smo oduševljeni nivoom detalja koji je na prikazan. Ovo je zapravo samo tizer u znak uvoda u detaljniji prikaz, planiran za 19. novembar.

Uživajte.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top