PC

Kreator Rez i Tetris Effect radi na novoj avanturi

FOTO: Enhance

Na jučerašnji dan, pre devetnaest godina, izašao je naslov Rez majstora sinestezije Tetsuja Mizogučija. Japanac je svojevremeno bio jedan od najinovatinijih kretora igara za PS2 i Dreamcast, a uglavnom je radio kao producent na klasicima poput Sega Rally Championship, Sega Rally 2, Space Channel 5 a Rez je bio poslednji naslov za Dreamcast na kojem je Mizoguči radio. Njegova ranija dela su uvek imala sjajnu muziku, nebitno o kom žanru igre se radilo, tako da je Tetsuja početkom 2000tih odlučio da krene da pravi žanr igara posvećen sinesteziji.

Sinestezija je koncept mešanja čula, kao na primer vida i zvuka, a posebno je naglašen u njegovim skorašnjim igrama kao što su Lumines, Child of Eden i Tetris Effect. Kreator je proslavio godišnjicu Rez-a objavom na tviteru da radi na kompletno novoj avanturi koja će takođe sadržati njegov prepoznatljiv koncept.

Mizogučijeve igre Rez Infinite i Tetris Effect su nominovane za dve BAFTA nagrade, i pohvaljene zbog odlične primene PlayStation VR-a. Kreator je izjavio da je uzbuđen što radi na novom naslov za konzole sledeće generacije, jer su nove tehnologije i hardver veliki izvor njegove inspiracije.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top