PC

Spas za strimere – Muzika zaštićena autorskim pravima se može isključiti u Cyberpunk 2077

FOTO: CD Projekt

Muzika će biti sastavni deo vožnje i klubova u Cyberpunk 2077, pošto će i u budućnosti biti radija za slušanje, a studio CD Projekt Red je rešio da obezbedi najbolje note za igrače.

Međutim, problem postoji za onaj deo igračkog auditorijuma koji planira da ovu dugo očekivanu igru strimuje putem Twitch i Youtube kanala, i to su autorska prava. Muzika brojnih svetskih izvođača koji su učestvovali na projektu biće zaštićena takozvanim copyrightom, što će dovesti do većeg broja problema u vidu banovanja sa Twitcha, gubitka zarade i drugih legalnih začkoljica.

Poljski studio je i na to mislio, zbog čega je u Cyberpunk 2077 prisutna jedinstvena opcija pre svega namenjena strimerima i tiče se gašenja muzike zaštićene autorskim pravima. Opcija će biti prisutna u podešavanjima igre i sa njenim uključivanjem igrači neće slušati takav vid muzike u igri, već samo one numere koje spadaju pod sekciju slobodnog korišćenja.

Ako bilo ko i pored te opcije neko naiđe na problem, CD Projekt Red upućuje da im se slobodno obrati na legal@cdprojektred.com.

Pozdravljamo ovu ideju razvojnog tima, i nadamo se da će stvarno pomoći strimerima dok prenose svoje avanture u Cyberpunk 2077.

Igra izlazi 10. decembra za PC, Playstation i Xbox sisteme, a neko je igru dobio već sada i prikazao je 20 minuta PS4 gejmpleja.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top