PC

Sve više igrača na Steamu koristi kontroler za video igre

FOTO: ExtremeTech

Valve beleži sve veći broj igrača koji na Steamu umesto miša i tastature za video igre koriste neki od kontrolera dostupnih na tržištu.

Nedavno je zabeležen skok interesovanja zbog dolaska nove generacije konzola, kao i DualSense kotrolera koji na Playstation 5 dodatno pojačava imerziju u igru. Valve je na to interesovanje odogovorio brzim uvođenjem podrške za DualSense na Steamu. Doduše ne potpune, pošto nedostaje haptička podrška i ostale tehnologije, ali je igračima omogućeno da sa njim igraju veliki broj naslova.

Zajedno sa dodavanjem te podrške, otkriveno je da se broj igrača sa kontrolerima duplirao u protekle 2 godine. Sada oko 21% igrača na Steamu koristi kontroler, a u 2018. godini je to bilo oko 11% igrača. Postoji određena grupa igara u kojoj najbolje leži kontroler, kao što su skejtbording igre, platformeri i slično.

Samim tim, trudi programera iz kompanije Valve po pitanju što brže implementacije kompatibilnosti je logičan, pošto je podrška za nove modele kontrolera važna kako bi se igračima omogućilo što ugodnije igranje iz fotelje, umesto sedenja za računarom.

Ako implementacija haptičke podrške i adaptivnih tastera DualSense kontrolera zaživi na Steamu, broj igrača koji će preći sa miša i tastature biće daleko veći.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top