PlayStation 5

Demon’s Souls Remake pređen za svega 20 minuta

Dok je većini igrača potrebno desetine sati da pređu novi rimejk FromSoftware-a, spidraneri su uspeli da igru pretvore u mačiji kašalj koristeći ‘’greške’’. Proces pod nazivom ‘’wrong-warping’’ odnosno ‘’force quit’’ je glavna olakšica koju koriste spidraneri, a kako bi ga malo bolje razumeli, potrebno je da obratimo pažnju na video koji je objavio jutub korisnik Distortion2.

Demon’s Souls koristi takozvane archstones-e koji služe kao čekpointi za vaš progres kroz igru. Funkcionišu slično lomačama (bonfire) iz Dark Souls igara, ali ih manje ima po nivou jer služe kao polazna tačka. Igrači se obično oživljavaju na poslednjem arčstounu koji su iskoristili ili odatle nastavljaju svoju avanturu kada pokrenu igru. Međutim, postoji mali momenat između učitavanja nivoa i novog arčstouna na kome ćete se oživeti, koji se ‘’podlo’’ može iskoristiti kao u primeru koji možemo pogledati na dnu teksta.

Postupak bi znači trebao da izgleda ovako. Dodirnite arčstoun u jednoj regiji, teleportujete se u drugi nivo i izađite iz igre na silu preko PS5 iskačućeg menija nakon što se nivo učita ali pre nego što sačuvate arčston na kome trebate da se oživite. Uskočite nazad u igru, namerno umrite, i oživećete se na arčstonu u drugoj regiji koji je po redosledu na istoj poziciji kao onaj koji ste prvi aktivirali. Ovo možete da koristite da preskočite skoro čitave novoe i pojavite se veoma brzo ispred kraljica.

Punu moć ovih eksplotacija jutuber, Distortion2, je demonstrirao u video na kome možemo da vidimo da je igru moguće preći za manje od 20 minuta. Jutuber je već uspeo da otkrije i otvori misteriozna vrata u igri, o kojima zajednica bruji ovih dana, a zamalo je uspeo i da izgličuje karaktera u susednu prostoriju. Spidraner je uspeo koristeći ovu grešku da se pojavi odmah ispred Maiden Astrae i sebi drastično skrati borbu a ovako možete da totalno zbunite i Old King Allanta.

Velika je verovatnoća da će sve ovo biti brzo izpeglano, ali budite sigurni da ako će neko naći način da ‘’pokvari’’ igru, to će sigurno biti spidraneri. Pogledajte sav materijale na snimcima ispod i javite za koliko ste vi uspeli da pređete novi FromSoftware naslov i od koga ste ukrali PS5?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top