PlayStation 5

Playstation 5 prodat u oko 2,5 miliona primeraka prvog dana

FOTO: Sony

Prošle nedelje je Playstation 5 pušten u prodaju u celom svetu, a i mi smo se dokopali našeg primerka. Potražnja za ovom konzolom je ogromna, i svi tragaju za uređajem viška.

Nažalost Sony poručuje da zalihe nestaju, a dopuna istih će tek stići za koji mesec. Dok se čeka na novi kontigent konzola, stižu zanimljive brojke o startnoj prodaji nove generacije Playstation konzola, koje samo pokazuju ogromno interesovanje.

Playstation 5 je imao najveće lansiranje ikada u istoriji konzola,a  prema podacima sa portala VGChartz prvog dana globalne prodaje i prodaje u SAD kombinovano je prodato između 2,1 i 2,5 miliona konzola. Svakako odlična cifra za Sony, koji je i pored nestašice i globalne pandemije uspeo da u 2020. godini donese PS5 konzolu.

Senku na odličan start PS5 generacije su stavili preprodavci i botovi koji su upropastili iskustvo digitalne kupovine. Preprodavci sada brojne primerke koje su ugrabili prodaju na raznim sajtovima, a cene dostižu i po nekoliko hiljada dolara.

Pošto se radi o nezvaničnim ciframa, potrebno je sačekati da Soni pruži uvid u broj prodatih primeraka, što će se verovatno odigrati uskoro.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top