Vesti

Square Enix dobija novi, trajni, model rada od kuće

Pandemija korona virusa stavila je ogroman izazov i pred članove gejming industrije sa potrebom za prelazak na rad od kuće. Mnogi studiji su svoje zaposlene poslali na rad iz domova, što se i pored početnih problema, zbog kojih je bilo odlaganja igara, pokazalo kao dobro rešenje.

Pandemija je primorala kompanija na ovaj vid rada, a određene sada uviđaju više njenih blagodeti zbog čega se ona uvodi za stalno. Square Enix je takva kompanija.

U zvaničnom saopštenju za javnost, rukovodstvo kompanije Square Enix je odlučilo da program rada od kuće ponudi kao trajni vid poslovanja za zaposlene i nadležne. On će biti dostupan za većinu radnih pozicija i omogućiće raznovrsnije ljudske resurse. Ovo znači da će Square Enix moći da zapošljava ljude i izvan Japana, u drugim državama, što će omogućiti kulturološki raznovrsniju kompaniju, ka čemu svi nastoje.

Od prvog decembra, kada program stupi na snagu, zaposleni će se deliti na one koji rade od kuće i one koji rade u kancelariji. Tu spadaju koji najmanje tri dana nedeljno rade kod kuće/u kancelariji. Zaposleni koji su fleksibilniji imaće mogućnost da svakog meseca menjaju način rada, pošto rukovodstvo smatra da zaposleni trebaju sami imati izbor za to.

Sada će oko 80% zaposlenih raditi od kuće, i to se može menjati u budućnosti.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top