PC

Marvel’s Avengers još uvek nije povratio troškove produkcije

FOTO: Square Enix

Na našem sajtu ste verovatno imali prilike da pročitate nešto o zabrinjavajućem padu broja igrača u Marvel’s Avengers, koji je na Steamu spao i ispod 1000.

To je značilo da igrači brzo gube interesovanje i da je to glavni problem sa ovom igrom, međutim, startna prodaja je otkrila da je jako mali broj ljudi uopšte bio zainteresovan za kupovinu ovog iskustva. Ova igra iz AAA ranga, najvišeg u gejming industriji, je tokom izrade koštala čak 190 miliona dolara, a kompanija Square Enix nije povratila troškove izrade čak ni tri meseca nakon izlaska igre.

Ovo se moglo zaključiti na osnovu ranije objavljenih rezultata prodaje igre, ali je sada Square Enix dao zvaničnu potvrdu da dosadašnja prodaja Marvel’s Avengers nije bila dovoljna kako bi se povratili troškovi produkcije, a kamoli da se pređe nula.

Square Enix poručuje da neće odustati od igre tek tako, već će nastaviti da je podržava i u narednim mesecima, pod ubeđenjem da će se igrači vratiti i da će doći novi.

Videćemo da li će se Marvel’s Avengers povratiti, pošto situacija trenutno ne deluje uopšte optimistično. Pravilo je da se igre najbolje prodaju tokom prvih nekoliko meseci, a pošto ovaj naslov pripada live-service kategoriji igara ti troškovi su trebali biti vraćeni još ranije.

Tehnički problemi, ekskluzivitet i odlaganje sadržaja su samo neki od problema koji su doveli do katastrofe od igre sa inače popularnim Marvel junacima.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top