PC

MechWarrior 5 pomerio lansiranje na Steam-u zbog preklapanja datuma sa Cyberpunk 2077

Pre skoro godinu dana, MechWarrior 5: Mercenaries je ekskluzivno izašao na Epic Games prodavnici a to znači da se bliži datum kada bi igra trebala da stigne i na ostale platforme. Na nesreću Piranha Games studija, taj datum je trebao da bude 10. Decembar. Baš na dan kada je dugo očekivani Cyberpunk 2077 obećao da će stvarno, stvarno biti pušten u prodaju.

Ovo je nateralo predstavnike studija da razmisle o inicijalnom planu i ipak odluče da pomere lansiranje igre i novog Heroes of the Inner Sphere DLC-a za proleće 2021. Developeri su izjavili da je za jedan naslov najvažnije da prikupi što više pažnje u periodu kada izađe i da je prodaja i marketing prvog dana veoma važan za dug životni vek igre. Ukoliko bi igra izašla kad i dugoočekivani Cyberpunk naslov, kreatori bi imali ogromnih problema da prikupe optimalnu poplulaciju gejmera. Najbolji primer da popularniji naslovi gutaju manje ako izađu jedan blizu drugog je Titanfall 2 koji je morao da se bori za mesto pod suncem protiv Battlefield 1 i Call of Duty: Infinite Warfare, i nije u tome preterano uspeo.

Kombinovano izdavanje igre na Steam, GOG, Epic, Microsoft i Xbox konzoli će omogućiti studiju da dohvati što veću populaciju gejmera, a u isto vreme moći će da dorade i dodaju određene karakteristike na osnovu kao što je inteligencija kompjutera, korisnički interfejs, slike i različita podešavanja. Studio veruje da će se čekanje isplatiti jer će dobiti dodatno vreme za rad i povećanje resursa od strane Enad Global 7, organizacije koja ih je skoro kupila.

Cyberpunk 2077 nije odložio samo Mechwarrior, već je pomerio čitav niz igara, među kojima je i Xbox ekskluzive The Medium.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top