PlayStation 5

Playstation 5 ne može da pokrene PS2 igre, ali zato Xbox konzole mogu

FOTO: Screenshot Modern Vintage Gamer

Vest da Playstation 5 konzola neće pokretati naslove sa starijih generacija razočarala je mnoge, a sada je i dovela do jedne pomalo neočekivane situacije.

Xbox Series konzole pokreću igre sa Playstation 2 konzole, i to prilično dobro. Da, dobro ste pročitali, konzola suparničkog brenda uspeva da odlično emulira PS2 naslove, dok na Playstation 5 konzoli to nije moguće.

Ovo je pre svega ostvareno na Xbox Series S konzoli, koja ima opciju za developer mode, koji kada se omogući dozvoljava pokretanje besplatnog RetroArch emulatora sa opcijom međuplatformskog pokretanja igara. Dakle i onih koje nisu objavljene za Xbox sisteme.

Da ne bude da je sve prazna priča, na jutjub kanalu Modern Vintage Gamer je prikazan video u kojem se na Xbox Series S konzoli igraju naslovi poput God of War, Shadow of the Colossus, i još nekolicina. Primetni su neki bagovi, ali sve u svemu igre rade odlično, pogotovu pošto na PS5 to nije moguće.

Ovo je još jedan plus za Xbox stranu u PS5 vs Xbox Series dilemi. To pogotovu važi za najjeftiniju next-gen konzolu, Xbox Series S, koja za male novce sa Xbox Game Pass servisom predstavlja odličan izbor, a sposobnost emuliranja starijih naslova je čini još primamljivijom.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top