Vesti

Socijalizam simulator – avanture po blokovima na ruski način

FOTO: ИЛЬЯМАЗО

Da li ste nekada želeli da iskusite sav sjaj ruskog post komunizma ali nemate para da kupite kartu za putovanje kroz vreme kod onog časovničara sa pijace? Onda imamo sjajne vesti za vas. Developer Aleksander Ignjatov i pesnik Ilia Mazo su kreirali melanholičnu i veoma ‘’svakodnevnu’’ igru u kojoj izgleda nema mesta za uzbudljive avanture. 

Zima je. Jednostavan naslov, a i nema nikakvog lažnog marketinga jer jedna od prvih stvari koje videti u ovoj igri je prozor i prazno dvorište prekriveno snegom. Upravo ova slika je najbolji opis šta vas očekuje u ovom, da ga nazovemo ‘’sandbox’’, naslovu. Ubite vreme radeći svakodnevne stvari kao što je bacanje đubreta, tuširanje, pravljenje doručka dok ste zaronjeni u sive ruske socijalističke blokove zgrada. 

Developeri igru opisuju kao ‘’post-sovjet’’ i ‘’tužni 3D’’ u kome nas ništa ne očekuje. Nemate opciju da pobegnete, nikakve uzbudljive avanture se neće desiti niti će vas priča ostaviti bez daha. Sve što treba da uradite je da iskusite detaljne piksele i običnost sveta oko sebe. Možda malo previše realna igra za zemlje koje su prolazili kroz sličnu arhitekturu i atmosferu. 

Iako u igri nemate standardnih sadržaja koje ostale igre poseduju, kritičarima i igračima se izgleda dopada ovaj umetnički osvrt na sovjetski period. Igra je i deo većeg projekta na kome radi Ilia Mazo. On je izbacio i knjigu, predstavu, kratak film i muzički album koji možete da slušate na radiju u igri. Kreatori su objavili da se sprema i letnja verzija igre pa ćemo videti da li će igra dobiti malo pozitivnih nota. Privet!

Igru možete pronaći na ovom linku.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top