Vesti

Iako su Xbox Series konzole izašle pre PS5, njihova proizvodnja je počela dosta kasnije

FOTO: Xbox

Tek sada, pošto su sve next-gen konzole stigle u prodaju, znamo da neće biti odložene za narednu godinu. Sumnja na ovakvo pomeranje je postojala, pre svega zbog nestašice delova, a i sama pandemija je izazvala poremećaj proivodnje.

Međutim, Microsoft je prepredena lija i namerno je kočio početak proizvodnje Xbox Series X i S konzola. Vođa Xbox brenda, Fil Spenser je otkrio kako su sa proizvodnjom svesno započeli kasnije od konkurenta, jer su jedino tako Xbox konzole dobile specifičnu tehnologiju koju Playstation 5 ne poseduje.

Pročitajte još: Playstation 5 ili Xbox Series – vodič kroz next-gen

Spenser je ostao misteriozan po pitanju tehnologije koja je uključena u Xbox Series čipove u zadnji čas, ali je navedeno da se tiče RDNA 2 arhitekture i iskorišćenja njenog punog potencijala. Ta tehnologija je prisutna u Series X i Series S konzoli, što znači da će obe konzole nove Xbox generacije imati neku vrstu prednosti, ali za sada niko ne zna koje.

Možda će ovo doprineti da Xbox Series konzole u budućnosti izdrže korak i donesu nešto naprednije u odnosu na Playstation 5, koji za sada vodi i to ne zahvaljujući hardveru, već bogatom ponudom igara, što Microsoft baš i ne nudi.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top