PlayStation 5

Playstation 5 učitava Spider-Man: Miles Morales za svega 2 sekunde

Nastavak Spider-Man avanture nam dolazi zajedno sa novom Playstation 5 konzolom a anonimni izvor na sajtu Imgur je podelio sa internet zajednicom video na kome je demonstrirao koliko brzo konzola može da učita ovaj naslov sledeće generacije. Gledajući video možemo da primetimo da je konzoli bilo potrebno oko osam sekundi da od početnog menija se preseli u samu igru. 

Brzina pristupa je jedna od glavnih karakteristika PS5 a konzola to postizava pomoću svog moćnog SSD drajva koji dostiže brzinu i do 5.5GB/s. Sistem takođe sadrži u sebi i delove za kompresovanje podataka, što dodatno pomaže pri učitavanju. Predstavnici Sonija su ranije ove godine tvrdili da PS5 SSD može da učita čak 2GB podataka za četvrtinu sekunde. Ove brzine će promeniti način kako igrači igraju buduće naslove, ali i kako developeri kreiraju svoje igre. Oni će moći da dizajniraju mnogo detaljnije svetove i karaktere a da ne moraju da razmišljaju o problemima sa memorijom. 

Idealan primer programerskih komplikacija bi bio hit naslov God of War, u kojem su kreatori potrošili mnogo vremena da zamaskiraju proces učitavanja. Na novoj Playstation konzoli ovakve stvari će biti samo deo prošlosti. Igrači će imati priliku da uživaju više u gempleju a manje da bulje u, uglavnom nepokretne, slike na njihovim ekranima, dok igra učitava. 

I dalje čekamo pravi duel u brzini između PS5 i Xbox Series X, a do tada pogledajte koju brzinu možete da očekujete od Sonijeve nove konzole u videu u nastavku teksta.

Spider-Man: Miles Morales izlazi istog dana kada i Playstation 5 – 12. novembra.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top