PlayStation 4

Prelazak sa PS4 na PS5 generaciju će se odigrati u naredne 3 godine

Playstation 4 konzola još nije zrela za skupljanje prašine u ormanu. Sony je nedavno naveo da tranzicija na novu generaciju neće biti izuzetno nagla, već će trajati do 3 godine nakon dolaska ove konzole.

To znači da će Sony nastaviti sa izdavanjem igara za Playstation 4 u tom periodu, odnosno takozvanih međugeneracijskih igara koje će se istovremeno pojaviti i za Playstation 5. Izuzetaka će verovatno biti, poput Demon’s Souls Remake koji izlazi kao čista PS5 ekskluziva, ali i nove Ratchet and Clank igre.

Za sada je poznato da će Horizon Forbidden West takođe izaći za Playstation 4, iako se smatra izuzetno ambicioznim naslovom nove generacije. Što se tiče ostalih nadolazećih Playstation ekskluziva, God of War: Ragnarok i Gran Turismo 7, detalja nema o izlasku na odlazeću generaciju.

Ovo je odlična vest za sve igrače koji baš i nisu spremni da u skorije vreme uskoče na novu generaciju, već čekaju bolje uslove za to. Sa druge strane, izlazak međugeneracijskih naslova bi mogao da utiče na same igre, u smislu da one na Playstation 5 konzoli ne bi mogle iskoristiti potpuni potencijal u narednim godinama.

Naravno, nije ni Sony naivan da igračku bazu od preko 113 miliona igrača iznenada ostavi bez noviteta, tako da će se verovatno uz žrtvovanje punog potencijala nove konzole, neke PS5 igre pojavljivati i na 7 godina staroj četvorci.

Inicijalne impresije igrača na kvalitet igara Spider-Man: Miles Morales i Demon’s Souls Remake su izuzetno pozitivne, ali ćemo ipak sačekati da vidimo pravi kvalitet igara kreiranih za Playstation 5 u Unreal 5 endžinu koji će se pojaviti naredne godine.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top