PlayStation 5

Preprodavac iz Britanije ugrabio 3.500 PS5 uređaja za prodaju

FOTO: Sony

Dolazak Playstation 5 i Xbox Series konzola nažalost nije oboležen samo početkom potpuno novih pogodnosti za igrače širom sveta, već i frustracijom zbog malog broja konzola dostupnih za kupovinu.

Sony i Microsoft su zbog uticaja pandemije korona virusa na veliko svetsko tržište doneli generalno mali broj uređaja, a na taj manjak se nadovezala znatno gora grupacija – preprodavci.

Scalperi iliti preprodavci imaju dugu istoriju kupovine uređaja na internetu pa zatim preprodaje po znatno visokoj ceni, a moglo bi se reći da su po pitanju PS5 konzole i preterali. Jedna grupa preprodavaca iz Velike Britanije je ščepala oko 3.500 Playstation 5 konzola za svrhe preprodaje.

Grupa poznata kao CrepChiefNotify se na Twitteru pohvalila zaradom većom od milion funti zahvaljujući isključivo preprodaji Playstation 5 konzola. Oni su na početku globalne prodaje konzole obezbedili 2.500 uređaja, a hiljadu su već obezbedili u septembru kada je počelo prednaručivanje. Ova grupacija je izjavila kako se ne kaju zbog toga i hvale se ostvarenom zaradom, pošto naplaćuju 40 funti mesečno samo za korišćenje njihovih usluga.

Gnusno je čuti za ovako nešto, ali to je sada realnost za ljude koji žele da kupe novi hardver. Konzola u zvaničnoj prodaji nema, već su jedina alternativa ovi preprodavci, koji konzole znaju da naplate i po nekoliko hiljada dolara.

Čak i kod nas u Srbiji postoje dostupne konzole kod preprodavaca na kupujemprodajem, koji se ne stide da konzolu naplate i po 1500 evra.

Izgleda da zahvaljujući nestašici konzola opet igrači izvlače deblji kraj…

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top