PlayStation 5

Remote Play opcija dopušta strimovanje PS5 igara na PS4 konzolu

Na internetu su izašli snimci na kojima možemo da vidimo novu funkciju, koja je iznenadno dodata ove nedelje na nove konzole. Korisnici će moći da strimuju PS5 sadržaj na njihove konzole prošle generacije i na taj način će moći da uživaju u igranju iz susedne prostorije ili druge lokacije.

PS5 remote play aplikacija omogućava vam da stimujete igre u 1080p rezoluciji, i sadrži posebno Playstation dugme u meniju kako biste pristupili kontrolnom centru i početnim ekranima obe konzole. Aplikacija je testirana i za PS Vitu ali se igre sa PS5 ne mogu strimovati na ručnoj konzoli.

Ako želite da povežete PS4 sa novom verzijom konzole, morate da upalite remote play opciju u sistemskom meniju PS5 konzole i da je autmotski nađete na svom wi-fi ili da ručno ukucate generisanu šifru.

Pomoću ove aplikacije takođe možete igrati PS5 igre kao što je Astro’s Playroom sa Dualšok 4 kontrolerom. Interesantno je da vam PS5 ne pruža mogućnost da ovo uradite. Softver nažalost nije svemoguć tako da ne prepoznaje novi DualSense kontroler, tako da ako igrate PS5 igre na PS4 moraćete da to radite bez haptičkih funkcija, prilagodljivih dugmića i ugrađenog mikrofona.

Sa druge strane, Dualšok 4 će raditi sa PS4 igrama na novoj konzoli a i ostale ekskluzivne periferije, koje su izašle prethodnih godina, kao što su volani, arkadni stikovi za tuče, bežične i usb slušalice, PS Move kontroleri i Playstation VR kontroleri će raditi na PS5 igrama.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top