Vesti

Take-Two kupuje kreatora Dirt i F1 igara, studio Codemasters

Izgleda da gigant gejming industrije Take-Two dobodi još jednog developera pod svoj krov, i on će pridružiti grupi koju čine 2K Games i Rockstar Games.

Ovoga puta, Take-Two se uželeo brze vožnje, pošto je već u razgovorima sa studijom Codemasters, kreatorima trkačkih igara u Dirt i F1 franšizama. Kupovina izgleda još uvek nije zvanična, već se radi o pregovorima, ali na osnovu izjava direktora dveju kompanija, obe strane su zainteresovane.

Otkriveno je da Take-Two za kupovinu nudi gotovo milijardu dolara, tačnoje oko 973 miliona, što nije nimalo naivna cifra. Pored novca, Take-Two nudi i “benefite” ovom developeru u vidu izdavačke ekspertize igara u svetu, gde se ubraja marketing, analitika i sam proces razvoja igara.

Take-Two nema preterano bajnu reputaciju u industriji video igara, pre svega zbog toga što vodi politiku nametanja što veće količine mikrotransakcija u igrama. Najbolji dokaz za to su 2K Games sa NBA igrama, a u GTA 5 situacija nije preterano drugačija.
Nadamo se da to neće biti slučaj i kod Codemasters, čije su trkačke igre generalno bez tih ozloglašenih mehanika.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top