PC

XIII Remake zakazao, developeri se izvinjavaju i obećavaju prepravke

Kultna pucačina koju je proslavila cel-shaded grafika u stilu sličnom onom iz stripova, zajedno sa zanimljivom pričom, pre nekoliko dana se vratila u modernizovanom obliku kao XIII Remake.

Remake je kao i svaki drugi trebao doneti brojna unapređenja i poboljšanja, dok bi se održao duh originala. Developer Playmagic i Microids su zakazali na tom polju pošto grafika koja je proslavila original sada nije prisutna, već je više realistična, a “rimejk” se pojavio i sa nizom tehničkih problema.

To je izazvalo ogromno nezadovoljstvo fanova, o čemu najbolje govore utisci sa Steam platforme gde je 91 procenat recenzija negativan. Ubrzo nakon što se glas igrača čuo, na sajtu izdavača se pojavio zvanično objašnjenje povodom problema sa XIII Remake.

U zvaničnoj objavi je prisutno izvinjenje fanovima zbog tehničkih problema,te da ni oni sami nisu zadovoljni kvalitetom igre koja je objavljena. Kao krivac za probleme navodi se pandemija korona virusa, koja je poremetila rad na samoj igri, kao i preko potrebno testiranje kvaliteta pre izlaska.
Nije poznato zašto Microids nije odlučio da jednostavno pomeri datum izlaska, pošto je niz negativnih recenzija na neki način već odredio sudbinu ove igre.

Uz to, obećano je da će u narednim danima doći apdejt koji će rešiti najproblematičnije. Developer će u narednom periodu nastaviti da radi na rešavanju tehničkih problema, kao i da planira dodavanje novih nivoa, mapa, lokalnog multiplejera i sličnih dodataka kroz besplatne apdejtove.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top