Vesti

Broj prednaručenih kopija Cyberpunk 2077 značajno nadmašio The Witcher igre

FOTO: CD Projekt

CD Projekt Red nastavlja sa Cyberpunk 2077 detaljima u susret izlasku igre 10. decembra. Najnoviji dolaze kroz nedavne finansijske rezultate, u kojima je podeljeno i da se Witcher 3 i dalje izuzetno dobro prodaje.

Međutim, Cyberpunk 2077 će uskoro postati glavni izvor prihoda kompaniji CD Projekt, što se naslućuje iz samog interesovanja igrača pre izlaska igre. Direktor finansija u kompaniji, Pjotr Nelubovic otkrio je da je broj prednaručenih kopija značajno viši od bilo koje prethodne igre u istoriji kompanije.

Od toga najveći broj čine digitalne kopije, čija će prodaja kod CP 2077 biti više nego kod The Witcher 3. Pjotr je naveo da profit od 20,7 miliona dolara u trećem kvartalu tekuće fiskalne godine(jul-septembar), dobrim delom čini novac od prednaručenih kopija igre Cyberpunk 2077, što je doprinelo i da to bude kvartal sa najvišom zaradom kompanije u proteklih nekoliko godina.

Naravno, u vremenu kada su izlazili The Witcher naslovi, proces prednaručivanja nije bio značajno zaživeo, već je tek u prethodnih par godina postao izuzetno popularan način da se developerima unapred da novac za nadolazeću igru.

Pošto se radi o rezultatima za period do 30. septembra, uticaj naknadnog odlaganja igre za decembar nije primetan, a on je verovatno negativno uticao na generalni rast broja unapred kupljenih kopija i interesovanje igrača.

Dok čekamo na 10. decembar, CD Projekt uverava investitore da će Cyberpunk 2077 bez šale izaći tada, a nedavno održani Night City Wire nam je podario potpuno novi gejmplej video.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top