Vesti

GeForce RTX 3060 Ti izlazi 2. decembra, jača od RTX 2080 Super i košta 400$

FOTO: Nvidia

Nvidia je konačno ozvaničila RTX 3060 Ti grafičku karticu, novog aduta u već najavljenoj seriji RTX 3000 čipova.

O ovoj grafici smo čuli već dosta detalja, a sada je većina njih praktično potvrđena. Na ovu karticu se čekalo nešto duže, pošto je Nvidia želela da vidi šta će AMD prikazati i kako bi pripremila valjan odgovo.

Pročitajte još: MSI RTX 3090 Gaming X Trio Test

To se ogleda u 400 dolara skupoj grafičkoj kartici koje po performansama jako nadjačava skuplje iz ranije serije. RTX 3060 Ti je po rasterizaciji, renderovanju i ray-tracing performansama dosta ispred RTX 2080 Super, koja košta 700$, dakle dosta više snage po 300 dolara nižoj ceni. Što se tiče poređenja sa 2060 Super, tu je novi čip za 40% brži.

RTX 3060 Ti takođe uživa u svim novim tehnologijama kompanije Nvidia, u vidu specijalnog ubrzanja zahvaljujući Nvidia DLSS koje donose brojna vizuelna unapređenja. Tu su i Reflex i Broadcast dodaci, a kupci ove grafičke kartice će dobiti i jednu godinu GeForce Now pretplate.

Ova grafika predstavlja najjeftiniju kartu za ulazak u 4K polje gejminga u Ampere seriji, a i generalno, tako da će svakako planuti kada se pojavi drugog decembra, već sutra.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top