Vesti

EG7 kupio kreatore Planetside 2 i H1Z1, studio Daybreak

Daybreak Games za sobom ima bogatu biblioteku igara, poput Everquest serijala, Planetside 2 i H1Z1, nedavno preimenovane u Z1 Battle Royale. Kvalitet postojećih, i više novih sadržaja doneće zahvaljujući novom vlasniku, švedskoj kompaniji Enad Global 7(EG7).

Daybreak je kupljen za 300 miliona dolara, čime je EG7 postao punopravni vlasnik, a Daybreak je dobio preko potrebne resusre kako bi izašao iz prilično lošeg perioda. U izjavama o kupovini je naglašeno da će developer zadržati kreativnu slobodu u svim postojećim i predstojećim projektima.

Daybreak je prošlih godina imao dosta problema, H1Z1 je izgubio na popularnosti, a nedavno je nakon neuspeha ugašena Planetside Arena. Sve to je dovelo do talasa otpuštanja, ali bez uticaja na aktivni razvoj igre Planetside 3.

Enad Global 7 je ranije kupio Piranha Games(MechWarrior) i developera mobilnih igara Big Blue Games. Na ovaj način izgleda da je švedska kompanija započela sličnu praksu kao Embracer grupa(THQ Nordic) koja je ove godine kupila značajan broj studija.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top