Vesti

Hvalili se da su uzeli 1000 Xbox Series X konzola za preprodaju, pa im prodavnica ukinula narudžbine

Grupa scalpera(preprodavaca) iz Velike Britanije koja posluje prilično prgavo i još se time hvali na internetu, dobila je neprijatno iznenađenje.

Ista grupa preprodavaca koja je nedavno otkrila je da ugrabila oko 3,500 konzola isključivo za svrhu preprodaje, nedavno se pohvalila da je slično učinila i sa Xbox Series X konzolama, pošto je za preprodaju obezbedila preko 1000 uređaja.

U svom likovanju, grupa je navela da se radi o prilično poznatom distributeru konzola u Britaniji, zvanom Very, koji ograničava broj kupljenih konzola na samo jednu adresu, a oni su to zaobišli.

Međutim, konzola zapravo nije bilo, već je greška u sistemu nakratko omogućila da one budu “naručene”, a tu su pre svega pohrlili halapljivi scalperi. Jedan od predstavnika distributera naveo je da se rdi o grešci i da su sve te porudžbine otkazane, zajedno sa 1000 Series X konzola kojiima su se hvalili preprodavci.

Iako se radi o nenamernoj grešci, ovo je pokazatelj da ne treba verovatno grupama preprodavaca, pošto i oni sami mogu nasesti, ali nalažost po štetu kupaca spremnih da plate znatno veću sumu za konzole. Iako ne postoji legalan način da se preprodavcima stane na put, nadamo se da će ovo barem malo usporiti njihov rast, pogotovu ove grupe koja po ceni mesečne pretplate pruža tehnologiju za takozvani scalping.

Opšteg rešenja za sada nema, a jedan od razloga je što pojedine distributere i ne zanima ko kupuje konzole i grafičke kartice, sve dok oni dobijaju novac. Pojedini su osmislili zanimljiv način da stanu na put preprodavcima i botovima, tako što su digli cene uređaja za 2000 funti u ujedno poslali kupon kupcima koji cenu spušta na regularnu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top