PlayStation 4

Istraživanje kompanije Sony otkriva da su singlplejer igre popularnije od multiplejer

Foto: Sony

Multiplejer ili singlplejer? Pitanje na koje svako ima zaseban odgovor. U skorije vreme izgleda da se sve više naginje ka multiplejer komponenti. Broj igara tog tipa raste, a sve je više naslova koji čitave kampanje nude samo za igranje u društvu.

Međutim, izgleda da multiplejer naslov još uvek nisu postali obavezan izbor igrača, već većina i dalje naginje ka singlplejeru. Tako je barem Sony otkrio sa svojim nedavnim istraživanjem. Konkretne brojke nisu podeljene, ali je iz istraživanja zaključeno da veliki broj ljudi više vremena provodi igrajući singlplejer igre, naspram onih za više igrača.

Istraživanje još uvek nije zvanično objavljeno već je portal Vice došao do tih informacija. I pored samog istraživanja, dobar pokazatelj da su singlplejer igre i dalje aktuelne je prodaja vodećih igara na PS4 sistemu, poput Marvel’s Spider-Man koji je prodat u preko 20 miliona primeraka. Još jedan primer za to je startna ponuda Playstation 5 igara koju su sačinjavale samo singlplejer iskustva.

Ovo je odlična vest za one koji žele da uživaju sami u igrama, pošto će se zahvaljujući ovom istraživanju Sony više posvetiti izradi singlplejer naslova, a neki od njih su već najavljeni, poput Horizon Forbidden West, God of War Ragnarok.

I više nego dobar pokazatelj da singlplejer igre nisu mrtve, već se i na početku nove decenije drže više nego dobro.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top