Mobile

Kineska senzacija Genshin Impact dnevno zaradi više od 6 miliona dolara

Svi brojevi vezani za igru developera miHoYo iznenađuju široku gejming scenu. Ako želite da uporedite broj igrača ili zaradu ovog naslova u oba slučaja ćete dobiti astronomske cifre i težnju ka konstantnom rastu.

Prema zadnjim statistikama, koje odlaze sa Sensor Tower, Genshin Impact je u roku od dva meseca zaradio oko $393 miliona. Ovaj open-world rpg, koji u sebi sadrži gača momente, je samo za prvih nedelju dana skupio $60 miliona. Igra je na mobilnim telefonima zauzela drugo mesto po zaradi odmah iza Tencentovog Honor of Kinfs-a a malo iznad još jedne igre koja je u posedu Tencenta, PUBG Mobile. Veruje se da Genshin zaradi više od $6 miliona dnevno.

Zanimljivo je da većina zarade dolazi od igrača van kineskog tržišta. Gejmeri iz Japana i SAD za sada najviše troše para u igri a igraj je na petom mestu po zaradi u ovim zemljama ali i na južnokorejskom tržištu. Korisnici Apple App prodavnice učestvuju sa $226 miliona dok je igra preko Google Play-a zaradila $167 million.

Genshin jeste usporio sa zaradom u drugom mesecu ali se verovatno populacija malo zasitila sadžaja. Ono što će biti zanimljivo je kako će, u budućnosti,  miHoYo zadržati interesovanje milijonske populacije igrača.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top