PlayStation 5

Sony koristio glasne ventilatore u jednim PS5 konzolama, a tihe u drugim

Izgleda da se Sony nije posvetio podjednako kreiranju svih konzola. Mane konzola nove generacije se otkrivaju kako sve više kupaca ima priliku da udomi jedno od ovih čuda tehnlogije. Korisnici su prijavili interesantno otkriće. Neke konzole su jednostavno tiše od drugih iako se Sony hvalio, pre nego što je konzola izašla, tihom prirodom konzole. 

Francuski novinari iz Les Numeriques tvrde da su otkirili nekoliko primetnih razlika u načinu rada dva različita modela konzole. Novinari su prvo dobili verziju za pisanje recenzija nekoliko dana pre nego što je zvanično trebala da izađe konzola. Testeri su zaista bili impresionirani koliko je apart tih, ali kada su dobili drugu konzolu koja je zvanično puštena u prodaju (iako skoro niko ne može da dođe do nje) odmah su primetili razliku. Radoznali vlasnici su uspeli da rastave obe konzole i zaista videli da se ventilatori razlikuju. 

Korisnici su počeli sa ozbiljnim testovima i zapazili da gustina i oblik lopatica na ventilatorima je drugačija. Sony je pokušao da koristi dva različita ventilatora da bi postigao isti cilj, međutim merač decibela je pokazao da je verzija koja je došla pre lansiranja definitivno tiša. Francuzi su testirali za svaki slučaj pet konzola i među njima su dobili takođe mešovite rezultate. Razlika nije velika da bi se previše uzbuđivali, ali postavlja se pitanje, da li postoje kompanije u gejmingu koje mogu da kreiraju proizvod koji su obećali? 

Slike dva ventilatora pogledajte ispod.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top