Vesti

Video igre drastično pojačavaju američku ekonomiju

FOTO: Pexels

Prema istraživanju Entertainment Software Association (ESA), igrice ne pružaju samo zabavu i jedinstvena interaktivna iskustva već i ozbiljno pokreću industriju inovacija koja ima značajan uticaj na ekonomiski rast i nova radna mesta u SAD.

Američka industrija video igara je učestovala sa 90,3 milijardi dolara u godišnjoj ekonomskoj proizvodnji, a u istovremeno kreirala je i skoro 430,000 novih radnih mesta. Oko četvrtina radnika koji su zaposleni u industriji beleži prosečna godišnja primanja preko 121,000 dolara, a pored toga aktivnosti vezane za industriju generišu oko 12,6 milijardi federalnih, državnih i lokalnih poreza. Na zvaničnom sajtu možete pogledati i deset država koje su najviše učestvovale u ekonomskom progresu i koliko je radnih mesta popunjeno u kojoj državi ko i druge detaljne podatke.

Izveštaj asocijacije opisuje i kako industrija doprinosi razvoju inovativnih, dalokosežnih tehnologija kao što je VR, napredno programiranje i učenje mašina kao i efekat prelivanja koji poseduje. Video igre su se pojavile kao spoj tehnologije i vizuelne umetnosti, kreativnosti, pripovedanja i biznisa zabave. Ovo prelivanje u druge sfere je naravno dovelo do bolje izloženosti prosečnim korisnicima tako da su  amerikanci različitih godina, pola i drugih demografskih mera počeli da pronalaze pozitivne koristi od igranja video igara.

Po računici, 64% odraslih u americi i 70% osoba ispod 18 godina redovno igraju video igre a prosečna starost gejmera je 35-44 godine. Konačno možemo da izađemo iz naših gejmerskih podruma i budemo prihvaćeni kao jednaki članovi zajednice. Samo još ovaj nivo da pređem i obećavam.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top