PC

Direktor kompanije Take-Two veruje da će za 10 godina biti nemoguće razlikovati igru od stvarnosti

Osim pravdanja o povećanju cena i implementaciji elemenata koji bi doveli veći profit, direktor kompanije Take-Two je nedavno govorio o budućnosti grafike u video igrama.

Štraus Zelnik je izjavio kako će tehnologija u narednih 10 godina uznapredovati u tolikoj meri da će grafiku u igrama biti nemoguće razlikovati od stvarnog života. “Tehnologija će omogućiti kreativcima da urade stvari koje do sada nisu bile moguće, uključujući i to da će igre izgledati kao live-action(usnimljene kamerom).

Zelnik je rekao kako igre koje izdaje Take-Two nastoje da donesu fotorealističnu grafiku, kao što je recimo NBA 2K21, pogotovu next-gen verzija. Sa druge strane, igre poput onih iz Borderlands serijala zadržavaju svoj izgled koji ih čini prepoznatljivim

Igre su već sada dosta uznapredovale u grafičkom smislu, pogotovu zahvaljujući Unreal endžinu koji će sa petom edicijom doneti fotorealističnu grafiku. Naravno, preostaje dosta drugih elemenata koje je potrebno implementirati kako bi igre bile kao scena iz stvarnog života, ali, kao što Zelnik reče, idemo u pravom smeru.

To može značiti da će GTA 7 verovatno izgledati kao stvarni život, osim ako GTA 6 ne izađe tek za 10 godina. To je na svu sreću malo verovatno ako je verovati finansijskim planovima kompanije.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top