Gadgets

Pokradena MSI fabrika – odnete RTX 3090 kartice vredne 340.000 dolara

Ne znamo šta se dešava sa svetom trenutno, ali ovo je već drugi put da ove nedelje pišemo o pljačkama vezanim za gejming hardver.

Nedavno smo pisali o pljačkama u stilu onih iz prvih Fast and Furious filmova, gde sada bande presreću kamione koji prevoze Playstation 5 konzole, čija nestašica još uvek traje, a izgleda da će tako ostati i do naredne godine.

Te filmske pljačke se odvijaju na Zapadu, a sada se selimo u Kinu, gde je nedavno opljačkano skladište proizvođača MSI. Iz skladišta su uzete Nvidia grafičke kartice, sveže objavljene RTX 3000 serije. Pokradeno je 40 kontejnera u kojima su bile RTX 3090 grafičke kartice vredne ukupno 340.000 dolara. Pošto ova grafička kartica košta 1400-1500 dolara, znači da je ukradeno oko 200 grafičkih karti, što nije uopšte mali broj uzevši u obzir nestašicu.

Lopovi su znali šta da kradu, pošto RTX 3090 nude odlične performanse u svom rangu, a videli smo ih da pokreću igre u 8K rezoluciji sa 30 sličica u sekundi.

Da sve poprimi epitet GTA pljačke, MSI je ponudio nagradu od 15.000 dolara onome ko pruži informaciju koja će im pomoći u hvatanju kradljivaca.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top