PlayStation 5

Platio 900 dolara za PS5 na eBay-u a dobio betonski blok

Dolazak najnovije generacije konzola, pre svega PS5, ispraćen je ekstremnom nestašicom istih, što nažalost i dalje traje, gde kupci trenutno jedinu šansu za kupovinu imaju od preprodavaca.

To dolazi sa ogromnim povećanjem cene konzola, koje na eBay-u cenu od nekoliko hiljada dolara, ali ni to ne garantuje kupcu da će dobiti konzolu. To je nažalost iskusio jedan nesrećni kupac iz Sjedinjenih Država koji je na eBay-u platio 900 dolara za Playstation 5 konzole. Umesto samog uređaja, čivek je dobio betonski blok u kutiji za Playstation 5.

On je platio dosta više od realne cene za samu konzolu, a dobio je nešto skroz drugo i nije jedini u nizu prevarenih. eBay je izdao upozorenje kupcima da se čuvaju prevaranata, a pogotovu onih koji po enormnim cenama prodaju samo slike Playstation 5 konzole. Zbog pravila na ovoj platformi za preprodaju, osoba koja je dobila betonski blok će verovatno dobiti svoj novac nazad, ali to nije nikakvo dugoročno rešenje.

U drugim vestima vezanim za haos oko nestašice Playstation 5, bande u Velikoj Britaniji presreću kamione koji prevoze konzole i u stilu filmskih pljački vrše krađu.
Prestanak same nestašice next-gen uređaja završiće se naredne godine, kada će Sony i Microsoft proizvesti veći kontigent.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top