PC

Developeri iza Cyberpunk 2077 će dobiti novčane bonuse bez obzira na ocene

FOTO: CD Projekt Red

CD Projekt Red, poljski studio iza Cyberpunk 2077, je sa početkom obaveznog prekovremenog rada obećao da će zaposlenima dati bonuse u vidu novčane nadoknade.

Inicijalno, taj bonus je zavisio od samih ocena koje bi igra dobila od strane kritičara, što je značilo da sa nižom ocenom igrači ostaju bez bonusa. To je praksa koja primorava developere da se kolektivno potrude kako bi igra ispala što bolja, ali je sa druge strane prilično “okrutna” politika, pogotovu u slučaju Cyberpunk 2077.

Na svu sreću po zaposlene, čelnici studija su odustali od toga, i svi će dobiti bonus bez obzira na ocene koje je igra dobila. Prvobitno je bio plan da zaposleni dobiju bonuse ako igra na Metacriticu bude ocenjena sa sveukupnom ocenom 90+, a igra sada leži na 90.

U istom mejlu je priznata krivica za loše lansiranje igre, sa rečima da je podcenjena kompleksnost situacije i da su greške načinjene u pokušaju da ambiciozna igra ugleda svetlost dana.

CD Projekt je malo prevario publiku, pošto je recezentima podelio samo PC verziju igre, dok igrači na konzolama pravo stanje nisu uvideli tek nakon izlaska. Najgore je na PS4 i Xbox One, gde su performanse izuzetno loše, sa padom ispod 20FPS i rezolucijom tekstura koja ide i ispod 720p. Zbog toga je publika na Metacriticu igru ocenila dosta lošije od kritičara sa 6,6 rejtingom.

CD Projekt Red radi na ispravkama, i od 10. decembra ih je izdao već nekoliko, na čelu sa Day One pečom. Ipak, dalek je put pre nego što konzolna verzija igre postane potpuno igriva bez problema.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top