PlayStation 5

Preprodavci na eBay-u zaradili preko 28 miliona dolara od PS5 i Xbox Series konzola

Dolazak najnovije generacije konzola praćen je globalnom nestašicom istih, delom zbog pandemije i visoke popularnosti. Kao da sve to nije bilo dovoljno, na scenu su nastupili i preprodavci.

Preprodavci, poznati kao scalperi su pomoću raznih programa “otimali” konzole u onlajn prodaji od običnih kupaca kako bi ih potom preprodali za daleko veći iznos od preporučenog.

Glavno mesto za preprodaju je svakako eBay, na kojem su Playstation 5 i Xbox Series X dostizali cenu od čak 5.000 dolara. Najgore u svemu tome jeste ogroman broj konzola koji je otišao u ruke scalperima, odnosno na preprodaju.

Prema nedavno sprovedenoj analizi, na eBay-u je od preprodaje next-gen konzola do 1. decembra ostvarena zarada od čak 28 miliona dolara. Izračunato je da se prodalo oko 60.000 konzola putem ove platforme svih konzola nove generacije i to:

  • Xbox Series S – 6.863 modela
  • Xbox Series X – 22.932
  • PS5 Digital – 7.322
  • PS5 – 25.642

Naravno, cene su bile prenaduvane, sa prosečnom cenom za PS5 digital od oko 937 dolara, a za obično izdanje je bilo potrebno izdvojiti 1.021 dolar. Naravno, ovo su samo rezultati za eBay, a broj preprodatih konzola je daleko veći od ovog, pošto se i na mnogim drugim platformama vrši isto.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top