PlayStation 5

Prodaja PS5 igara takođe pati od problema sa preprodavcima

FOTO: Sony

Iako je Playstation 5 izašao u novembru, i dalje je veoma teško doći do jednog jer su zalihe veoma male. Jedan od faktora koji definitivno ne olakšava situaciju je rasprostranjenost preprodavaca, a ne treba ni zaboraviti i botove koji automatski kupuju proizvode i preprodaju ih po višim cenama. Najgore je to što novi podaci iz Japana sugerišu da bi ovo mogao biti još veći problem nego što se mislilo.

Bloomberg navodi da se dobra prodaja konzola ne pretvara uvek u prodaju softvera. Upravo to i pokazuju brojevi iz Famitsua gde možemo da vidimo da je sistem prodao 213,000 modela u Japanu od lansiranja, ali su tri ekskluzivne igre koje su došle na konzole prodale samo 63,000 fizičkih primeraka. Ovo ne mora da se podudara sa problemima preprodaje jer su možda kupile jeftinije verzije igra za PS4, koje su kompatibilne sa novim konzolama, ili su se opredelili da svoje kopije kupe digitalno.

Sony za sada beleži gubitke, kao i većina kompanija na početku životnog veka konzole, ali se eksperti plaše da sistem može da propusti kritičnu šansu da posluje u pozitivnoj hardver-softver spirali. Ovo može veoma lako da se osilka u rezultatima ukupnog prihoda. Valjda će se zalihe PS5 stabilizovati u bliskoj budućnosti i možda će kompanija naći pouzdane načine da se obračuna sa nerazumnim preprodavcima.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top