Mobile

Among US je jedna od najpopularnijih igara ikada sa pola milijarde aktivnih korisnika u novembru

Zaraza pod nazivom Among Us ne jenjava, a igra socijalne dedukcije je imala oko pola milijarde aktivnih korisnika ovog novembra. Istraživačka firma Nilsen je objavila ove okvirne brojeve u svom izveštaju o digitalnom tržištu.

Iako je igra blago rečeno, neverovatno popularna, prihod koji generiše ova igra je relativno skroman. U igri ne postoje nikakvi vidovi moderne monetizacije, tako da je prirodno da igra beleži manju zaradu od konkurencije. PC verzija igre je zaslužna za 64% prihoda u periodu od avgusta do novembra, iako ova populacija čini samo 3% ukupnog broja igrača. Igra je besplatna na mobilnim platformama iOS i Android od izlaska 2018. godine.

Igra je tek ovog leta doživela svemirski rast jer su strimeri, kreatori sadržaja i mnogi drugi počeli da je igraju na Twitch i Youtube platformama. Neki od dodatnih faktora su nezaobilazna pandemija i dostupnost. Mobilna verzija je skinuta 42 miliona puta u periodu od avgusta do septembra, što čini 70% ukupnih preuzimanja ovog naslova. Igru može da igra vrlo širok spektar ljudi, tako da smo mogli da vidimo i popularne sportiste i političare koji žele da se povežu sa većom ili mlađom publikom.

Iznenadni uspeh inspirisao je studio InnerSloth da izbace igru na različitim platformama, a igra je prošle nedelje izašla i za Nintendo Switch. Naslov je dostupan i na Epic Games prodavnici i Xbox Game Pass-u, a Majkrosoft je potvrdio da igra stiže i na Xbox One, Xbox Series X/S konzole sledeće godine. Nema sumnje da igra ima još prostora za rastom, ali u kom momentu će kreatori odlučiti da nas obraduju novim naslovom, jer že ipak igra uskoro ući u treću godinu?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top