PC

Ovogodišnja jesenja rasprodaja na Steamu je bila najbolja do sada

Kompanija Valve je nedavno iskoristila priliku da se pohvali brojevima iza jesenje/Black Friday rasprodaje, održane krajem prošlog meseca.

U zvaničnoj objavi je otkriveno da je ova rasprodaja bila najuspešnija do sada na Steam platformi u pogledu zarade koju su ostvarili developeri i izdavači. Tačne brojke nisu otkrivene, ali se navodi da su zahvaljujući integrisanom predlagaču neke igre ostvarile 10.000 dolara profita, a neke čak i milion dolara, i to samo tokom trajanja ove sedmodnevne rasprodaje.

Valve za sobom ima dosta uspešan period i po broju igrača, sa rekodnih 24 miliona koji su se istovremeno našli na Steamu, što je za 7 miliona više u odnosu na prošlu godinu. Takođe, tokom jesenje rasprodaje je nešto ispod milion igrača načinilo svoju prvu kupovinu na Steamu.

Dosta faktora stoji iza ove rekordne cifre, poput aktuelne pandemije koja je primorala mnoge na samoizolaciju, kao i generalnog rasta igračke publike iz godine u godinu.

Zimska rasprodaja je pred nama, a ostaje da vidimo da li će doneti bolje popuste od ove jesenje koja je obarala rekorde.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top