Nintendo Switch

Ne PS5, ne Xbox Series – Nintendo Switch je najprodavanija konzola u novembru

Iznenađenje, iznenađenje ali Switch je već dve godine najprodavanija konzola u Americi. Mušterije su prošlog meseca u Sjedinjenim Državama kupili više Nintendo konzola nego bilo koji drugi hardver za igranje igrica. Japanska kompanija vuče dosta inteligentne biznis poteze, a uspeli ove godine da se probiju i na Kinesko tržište. I u toj regiji kompanija je uspela brže da dođe do kupaca i prodala je više uređaja od konkurencije.

Prema asocijaciji koja prati prodaju, Nintendo Switch i Lite varijante su dobile 1.35 miliona novih korisnika samo u Americi ovog novembra. Verovatno su praznične rasprodaje imale udela u ovome ali svakako se ne može reći da je uspeh ove konzole slučajnost, kada je Nintendova mašina drži prvo mesto po prodaji već 24 meseca.

Samo u SAD prodato je 6,92 miliona uređaja za 11 meseci ove godine, a kompanija je već uspela da prebaci brojeve iz prošle godine za 426,000 aparata. Još jedan važan faktor ozbiljno ide u korist kompaniji, a to je naravno ovo pandemijsko stanje. Switch možete igrati u pokretu i u zatvorenom tako da predstavlja skoro idelano rešenje za različite tipove gejmera i uzraste.

Veliki uspeh, male konzole koja je uspela da nadjača u novembru sledeće generacije konzola po prodaji. Ne treba zaboraviti da je Switch ipak dosta pristupačniji i ima bogatu kolekciju igara. Takođe, nove konzole su veoma tražene ali ih slabo ima na stanju, tako da je ovo još jedan faktor koji je dao Nintendu blagu prednost. Nintendo Switch je prodat u 68,3 miliona primeraka, a videćemo kako će izgledati lista kada se stabilizuje snabdevanje PS5 i Xbox Series X/S.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top