Vesti

Težak udarac – Kejsi Hadson ponovo napušta Bioware, odlazi i Dragon Age producent

FOTO: SeanTrayner

U renomiranom studiju Bioware s vremena na vreme dođe poneka loša vest, da smo se skoro i navikli. Problemi sa lansiranjem igre Anthem primorali su studio ponovo pokrene rad na igri, što za sobom vuče druge komplikacije.

Sada, Bioware ostaje bez dvojice čelnih ljudi, koji su studiju i igrama dali ogroman doprinos prethodnih godina. Najveće iznenađenje je da Kejsi Hadson, ko-kreator Mass Effect franšize, napušta poziciju vođe studija. On je dugi niz godina bio prisutan u ovom studiju, a jednom je već bio otišao iz redova kako bi radio za Microsoft, da bi se vratio 2017. godine.

Hadson napušta Bioware na 25. godišnjicu postojanja kako bi se posvetio nekim ličnim projektima i ponovo pronašao strast u radu na nečemu drugačijem.

Drugi veteran koji je takođe sada najavio odlazak nakon 20 godina provedenih u studiju Bioware je Mark Dera, izvršni producent iza Dragon Age igara. Ovo  je takođe iznenađujuća vest, pošto Dera napušta poziciju dok je nadolazeća Dragon Age igra u razvoju.

Najava odlaska dvojice veterana nije mogla proći bez reakcije vlasnika, kompanije Electronic Arts, gde je Lora Mijel izjavila da gaji veliki optimizam prema budućnosti igara studija Bioware.

Pored Dragon Age igre, Bioware trenutno radi na Mass Effect remasteru trilogije, kao i na potpuno novoj Mass Effect igri koja je najavljena prošlog meseca.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top